ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες

Πως προφυλάσσεται όποιος τρυγάει τα μελίσσια


Ανακατεύουμε αλεύρι από μοσχοσίταρρ καβουρδισμένο με χυλό από δεντρομολόχα και λάδι ως πού να γίνει το μείγμα παχύ σαν μέλι. Με το μίγμα αυτό αλείφουμε καλά το πρόσωπο και τα γυμνά μέρη τού σώματος και το ρουφάμε και το φυσάμε 3 ή 4 φορές στην κυψέλη.

Κατόπιν καίμε σβουνιά μέσα σε μια μικρή χύτρα και τη βάζουμε κοντά στην τρύπα τής κυψέλης έτσι ώστε ο καπνός να μπαίνει μέσα και την αφήνουμε μισή ώρα.
Έπειτα τραβούμε τη χύτρα για να πηγαίνει έξω ο περίσσιος καπνός και τρυγούμε.
Επίσης αν θέλουμε να βγάλουμε τις φωλιές των σφηκών μεταχειριζόμαστε τον ίδιον τρόπο, ανακατεύοντας στο μείγμα και αλεύρι από φακή.

Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες

Για να μη μας κεντούν οι σφήκες και οι μέλισσες


Να αλειφτείς με χυλό από δεντρομολόχα και δεν σε κεντούν οι σφήκες.

Αλοιφή με πεντάνευρο για τα τσιμπήματα από σφήκες και μέλισσες


Πηγή: Γεωπονικά-Κασσιανός Βάσσος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις